Integrált kommunikáció

Integrált kommunikáció

Integrált kommunikáció

Integrált kommunikáció.

Az elmúlt évtizedek a márkák (brandek) szempontjából óriási változást hoztak. Dömping lépett fel a márka piacon. Kevin Lane Keller 2001-ben több mint 30 ezer márkáról beszélt világ szerte, ez a szám azóta már jóval több. A márkák sokasága és a globalizáció kommunikációs dömpinget is zúdított ránk. Naponta kb. 1000 hirdetéssel találkozunk TV-n, bilbordokon, interneten és még számos csatornán keresztül. Erre a reklámzajra a válaszreakció is megjelent - egyre több vásárlóból lett reklámkerülő (ad blocker).
Az integrált kommunikációs megoldások azt a célt szolgálják, hogy a saját üzenetünket (hirdetésünket) minél több csatornán, minél több féleképpen próbáljuk meg eljuttatni tudatosan a célcsoportunkhoz.

Nyolc reklám, az egyenlő egy reklám - min. nyolcszor kell találkoznunk egy hirdetésse, ahhoz, hogy megjegyezzük.

Ahhoz, hogy ezt a számot a reklámzajon keresztül el tudjuk érni, összehangolt több csatornás marketing tevékenységre van szükség - ezt hívjuk integrált vagy 360 fokos kommunikációnak. Mivel minden média felületnek más a szerepe, ezért mindegyiken hozzá illő tartalmat kell választani. Más lesz egy TV reklám, mint a Facebook tartalom és más fog szerepelni az óriásplakáton, mint a szórólapon stb. Mindegyik média felületnek ugyanazt az üzenetet kell közvetítenie, viszont figyelembe kell venni a saját adottságait és hátrányait is. A média felületek és csatornák széleskörű és összehangolt használatával tudunk áthatolni a reklám dömpingen, elérni a nézőket/látogatógat, majd értékes vásárlót csinálni belőlük.